Over SANACON

SANACON is een onafhankelijk ingenieursbureau gespecialiseerd in onderzoek en -advies met betrekking tot bestaande betonconstructies. Dit zowel op vlak van duurzaamheid als stabiliteit.

SANACON biedt haar diensten aan voor projecten in zowel het publieke, industriële als residentiële segment van de bouwsector. Onze klanten zijn onder meer beheerders van infrastructuur, architecten, studiebureaus en aannemers.

SANACON werd in 2015 als spin-off bedrijf van Unversiteit Gent opgericht door Tim Soetens en Mathias Maes, beiden doctor in de ingenieurswetenschappen. Sinds 2017 is SANACON gestart met de uitbreiding van het team. Zo kan SANACON blijven voldoen aan de verwachtingen binnen een snel groeiende renovatiemarkt.

Ons team

 

Projectingenieur

 

Projectingenieur

 

Projectingenieur

 

Projectingenieur

 

Projectmedewerker

 

Zaakvoerder

 

Administratie

 

Zaakvoerder

 

R&D ingenieur

 

Ingenieur stabiliteit

 

Projectingenieur

 

Projectleider

Missie & Visie

SANACON wil alle klanten ontzorgen over de toestand en het onderhoud van hun betonconstructies. Een wereld waarin beton beschouwd wordt als een duurzaam fundament voor de toekomst, daar tekenen wij voor.

SANACON streeft hiernaar door wetenschappelijke kennis en onderzoeksmethoden om te zetten in een praktisch bruikbaar advies, op maat van de klant en zijn constructie.

SANACON gelooft sterk in de waarden onafhankelijkheid, respect en teamwork. Dit zorgt ervoor dat er zowel bij SANACON zelf een goede team-spirit heerst, maar ook dat er binnen een project samen met de klant als een team gewerkt en nagedacht wordt.

UGent Spin-off

Als spin-off van het Laboratorium Magnel voor Betononderzoek beschikt SANACON over een unieke expertise dat door een klantgerichte aanpak kan omgezet worden naar een doelgerichte ondersteuning van de bouwsector. SANACON gaat hierbij verder dan de klassieke schadediagnose door zowel praktijkgericht als wetenschappelijk onderbouwd advies te verlenen.

Bovendien kan SANACON hierbij ook rekenen op de wetenschappelijke advisering door prof. dr. ir. Stijn Matthys.

Webdesign Figure8